Evenimente

Conferință privind cercetarea și inovarea în domeniul capabilităților pentru apărare (Data publicării 25.02.2019)

Conferință privind cercetarea și inovarea în domeniul capabilităților pentru apărăre

 

Evenimentul aniversar ASRO (Data publicării 10.10.2018)

În data de 12 octombrie 2018, cu ocazia Zilei Internaționale a Standardizării, Asociația de Standardizare din România organizează la București evenimentul aniversar „20 de ani de la înființare și 90 de ani de la crearea primei comisii de standardizare în Romania”.

În cadrul evenimentului vor fi abordate teme cum ar fi: impactul standardizării în dezvoltarea economică a României, adaptarea politicilor din infrastructura calității la provocările mediului economic precum și momentele notabile din evoluția ASRO.

La manifestare vor participa Secretarul General ISO, oficiali de la nivel european – CEN & CENELEC, ETSI, reprezentanți de seamă ai autorităților din țara noastră, companii și instituții publice – membri ASRO și membri ai comitetelor tehnice naționale de standardizare, reprezentanți ai asociațiilor profesionale, ai mass media, ai mediului universitar și ai organizațiilor societății civile.

În calitate de membru ASRO, Ministerul Afacerilor Interne va fi reprezentat prin specialiști desemnați din partea Centrului de Coordonare a Cercetării Științifice din Direcția Generală Logistică.

Mai multe informații pot fi consultate pe site-ul oficial al evenimentului www.ziuastandardizarii.ro

PatriotFest Forum (Data publicării 28.09.2018)

În data de 25 septembrie 2018 a avut loc prima ediție a evenimentului „PatriotFest Forum” organizat de MApN, MAI, SRI, STS, SPP în parteneriat cu asociația New Strategy Center. Evenimentul a avut loc la Cercul Militar Național, cu începere de la orele 9.30.

La eveniment au  participat experți din partea organizatorilor, prieteni ai PatriotFest, premianți ai PatriotFest ediția 2017 și concurenți înscriși în ediția PatriotFest 2018.

În cadrul evenimentului s-au dezbătut subiecte referitoare la organizarea PatriotFest 2018 precum categoriile de concurs și criterii de departajare ale proiectelor, precum și subiecte cu privire la domeniile de inovare de interes pentru NATO și surse de finanțare disponibile la nivelul UE.

Concluziile evenimentului au evidențiat soluții concrete de facilitare a dialogului pe diverse axe profesionale în comunitatea PatriotFest, de organizare a întâlnirilor online și offline în vederea consolidării ideilor selectate la fiecare ediție a concursului și de punere a acestora în practică.

Pentru mai multe informații despre evenimentul PatriotFest Forum – ediția I:

Email: concurs@patriotfest.ro Web: https://www.patriotfest.ro/forum/

PatriotFest Forum (Data publicării 24.09.2018)

Marți, 25 septembrie 2018, începând cu orele 9:30, la Cercul Militar Național va avea loc PatriotFest Forum. Evenimentul are ca teme de discuție ediția 2018 a concursului național de inovare PatriotFest și perspectivele externe ale acestuia. Participanții sunt experți din partea organizatorilor, prieteni și premianți ai PatriotFest precum și concurenți înscriși în ediția curentă.

Din partea Ministerul Afacerilor Interne, la eveniment vor participa experți desemnați din partea Inspectoratului General al Poliției Române și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Mai multe detalii pot fi accesate pe site-ul https://www.patriotfest.ro/forum/

Reuniunea comitetului director iLEAnet la București (Data publicării 20.09.2018)

În perioada 18-19 septembrie a.c. Direcția Generală Logistică, prin Centrul de Coordonare a Cercetării Științifice a găzduit la București reuniunea comitetului director al proiectului european de cercetare iLEAnet. DGL este partener în consorțiu și membru în comitetul director. Proiectul este finanțat prin Programul Cadru pentru Cercetare și Inovare „Orizont 2020”, beneficiază de un buget în cuantum de aproximativ 3,5 milioane de euro și are o durată de implementare de 60 de luni. În cadrul reuniunii au fost discutate și planificate activitățile aferente anului II de implementare și au fost prezentate principalele aspecte referitoare la activitatea de cercetare-dezvoltare din Ministerul Afacerilor Interne, desfășurată la nivel național și sectorial.

Eveniment de prezentare a PatriotFest la Timișoara (Data publicării 10.07.2018)

Echipa PatriotFest și Universitatea de Vest din Timișoara au onoarea de a vă invita la prezentarea concursului de inovare în domeniul securității naționale, luni 16 iulie 2018, începând cu ora 10:00, în Amfiteatrul A01 din cadrul Universității de Vest din Timișoara, Bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4.

Concursul național PatriotFest este organizat de MApN, MAI, SRI, STS, SPP în parteneriat cu asociația New Strategy Center și are drept obiectiv o mai bună pregătire a securității naționale pentru provocările viitoare, prin atragerea resurselor de inovare românești și de cultivare a unor parteneriate relevante și puternice în domeniu.

Inovatorii români din țară și din străinătate sunt invitați să-și prezinte inovațiile sub formă de prototipuri funcționale în următoarele domenii:

– Agilitatea cunoașterii
– Optimizarea performanței umane
– Siguranța pericolului
– Creativitate pentru securitate

Mai multe detalii despre concurs pot fi accesate pe site-ul www.patriotfest.ro.

Vă așteptăm alături de noi! Intrarea este liberă în măsura locurilor disponibile.
Pentru orice alte detalii vă stăm la dispoziție pe adresa de email concurs@patriotfest.ro.

Concursul național de inovare PatriotFest, la a doua ediție (Data publicării 20.04.2018)

Concursul național PatriotFest este organizat de MApN, MAI, SRI, STS, SPP în parteneriat cu asociația New Strategy Center.
Inovatorii români, din țară și din străinătate, sunt invitați să-și prezinte inovațiile sub formă de prototipuri funcționale în următoarele 4 tematici: agilitatea cunoașterii, optimizarea performanței umane, siguranța pericolului și creativitate pentru securitate.
Vor fi apreciate în mod deosebit acele prototipuri funcționale care prezintă potențial de utilizare în activitățile specifice domeniului securității naționale.
Obiectivul concursului este o mai bună pregătire a securității naționale pentru provocările viitoare prin atragerea resurselor de inovare românești.
Cei interesați să participe se pot înscrie accesând pagina web: www.patriotfest.ro.

Gala Patriotfest 2017 (Data publicării 19.01.2018)

În premieră pentru România, instituțiile din domeniul securității naționale au lansat un concurs național de inovare având ca obiectiv o mai bună pregătire a securității naționale pentru provocările viitoare prin atragerea resurselor de inovare românești – PatriotFest.

Concursul are ca obiective strategice:

  • Încurajarea proiectelor de inovare privată și academică prin valorificarea rezultatelor în România
  • Creșterea gradului de transfer a inovării din domeniile privat și academic către securitatea națională
  • Încurajarea talentului inovator prin oferirea de oportunități în România
  • Creșterea gradului de adaptare a inovării private și academice la cerințele securității naționale

Competiția, organizată de Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Serviciul de Protecție și Pază în parteneriat cu asociația New Strategy Center, se adresează inovatorilor români din țară și din străinătate, care au fost invitați să-și prezinte inovațiile sub formă de prototipuri funcționale în următoarele 3 domenii:

  • Securitatea informației
  • Inteligență artificială
  • Interfața om-mașină

Gala de premiere a ediției din 2017 a avut loc în data de 29 noiembrie la Cercul Militar Național. În cadrul galei, premiul secțiunii Inteligență Artificială a fost înmânat de către domnul chestor principal de poliţie BOGDAN-MIHAIL IVĂNESCU – secretar general al Ministerului Afacerilor Interne.

Reprezentarea MAI în comitetul de organizare a Patriotfest este asigurată de Direcția Generală Logistică prin Centrul de Coordonare a Cercetării Științifice.

Ediția a II-a – Patriotfest 2018 este programată să fie lansată în luna februarie, condițiile de desfășurare și alte informații utile urmând a fi publicate pe pagina oficială a evenimentului www.patriotfest.ro

Participarea MAI la Black Sea Defence and Aerospace 2018 (Data publicării 19.01.2018)

Expoziția și Conferința Internațională dedicată Industriei Aeronautice, Apărării, Securității Naționale, Securității Cibernetice și Securității Private – Black Sea Defence and Aerospace – BSDA este o manifestare tehnico-științifică organizată bienal la București de către TNT Productions România. Evenimentul este susținut de Ambasada SUA la București și Departamentul de Comerț al SUA.

Ministerul Afacerilor Interne va participa și la ediția din acest an, programată a se desfășura în perioada 16-18 mai la ROMAERO S.A. iar accesul personalului din structurile proprii este liber și se va face pe bază de legitimație de serviciu sau uniformă.

Informații suplimentare pot fi obținute consultând pagina oficială a evenimentului www.bsda.ro