Evenimente

Concursul național de inovare PatriotFest, la a doua ediție (Data publicării 20.04.2018)

Concursul național PatriotFest este organizat de MApN, MAI, SRI, STS, SPP în parteneriat cu asociația New Strategy Center.
Inovatorii români, din țară și din străinătate, sunt invitați să-și prezinte inovațiile sub formă de prototipuri funcționale în următoarele 4 tematici: agilitatea cunoașterii, optimizarea performanței umane, siguranța pericolului și creativitate pentru securitate.
Vor fi apreciate în mod deosebit acele prototipuri funcționale care prezintă potențial de utilizare în activitățile specifice domeniului securității naționale.
Obiectivul concursului este o mai bună pregătire a securității naționale pentru provocările viitoare prin atragerea resurselor de inovare românești.
Cei interesați să participe se pot înscrie accesând pagina web: www.patriotfest.ro.

Gala Patriotfest 2017 (Data publicării 19.01.2018)

În premieră pentru România, instituțiile din domeniul securității naționale au lansat un concurs național de inovare având ca obiectiv o mai bună pregătire a securității naționale pentru provocările viitoare prin atragerea resurselor de inovare românești – PatriotFest.

Concursul are ca obiective strategice:

  • Încurajarea proiectelor de inovare privată și academică prin valorificarea rezultatelor în România
  • Creșterea gradului de transfer a inovării din domeniile privat și academic către securitatea națională
  • Încurajarea talentului inovator prin oferirea de oportunități în România
  • Creșterea gradului de adaptare a inovării private și academice la cerințele securității naționale

Competiția, organizată de Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Serviciul de Protecție și Pază în parteneriat cu asociația New Strategy Center, se adresează inovatorilor români din țară și din străinătate, care au fost invitați să-și prezinte inovațiile sub formă de prototipuri funcționale în următoarele 3 domenii:

  • Securitatea informației
  • Inteligență artificială
  • Interfața om-mașină

Gala de premiere a ediției din 2017 a avut loc în data de 29 noiembrie la Cercul Militar Național. În cadrul galei, premiul secțiunii Inteligență Artificială a fost înmânat de către domnul chestor principal de poliţie BOGDAN-MIHAIL IVĂNESCU – secretar general al Ministerului Afacerilor Interne.

Reprezentarea MAI în comitetul de organizare a Patriotfest este asigurată de Direcția Generală Logistică prin Centrul de Coordonare a Cercetării Științifice.

Ediția a II-a – Patriotfest 2018 este programată să fie lansată în luna februarie, condițiile de desfășurare și alte informații utile urmând a fi publicate pe pagina oficială a evenimentului www.patriotfest.ro

Participarea MAI la Black Sea Defence and Aerospace 2018 (Data publicării 19.01.2018)

Expoziția și Conferința Internațională dedicată Industriei Aeronautice, Apărării, Securității Naționale, Securității Cibernetice și Securității Private – Black Sea Defence and Aerospace – BSDA este o manifestare tehnico-științifică organizată bienal la București de către TNT Productions România. Evenimentul este susținut de Ambasada SUA la București și Departamentul de Comerț al SUA.

Ministerul Afacerilor Interne va participa și la ediția din acest an, programată a se desfășura în perioada 16-18 mai la ROMAERO S.A. iar accesul personalului din structurile proprii este liber și se va face pe bază de legitimație de serviciu sau uniformă.

Informații suplimentare pot fi obținute consultând pagina oficială a evenimentului www.bsda.ro